Når skal en fortelle barna at en har tenkt å flytte fra hverandre?

3 liker 0 misliker
1.2k visninger
av (1.8k poeng)
Samværsavtalen Q&A

1 svar

0 liker 0 misliker

Før foreldrene forteller barna om at en skal flytte er det viktig at foreldrene har snakket om det.

Det er best om de har fått tenkt seg om valget. At de har blitt enige om en felles forklaring de kan gi barna som verken trenger eller bør være detaljert. Det burde også være en ide om når det skjer og hvor barna skal bo, samt hvor foreldrene flytter.  Når en har dette mer eller mindre klar for seg kan en fortell det til barna. Det er lurt å sette av tid etter at en har fortalt det slik at en kan svare på spørsmål som kan dukke opp i ettertid. Det er også viktig å gi barn muligheten til å utrykke seg om ønsker om bosted. Det er foreldrene som har det avgjørende valget i dette og mange barn ønsker å ikke bli satt i en posisjon der de må velge bosted. 

Typiske spørsmål kan være, Hvor skal jeg bo. Hvorfor skal dere ikke være kjærester. Får jeg se/være med begge, får jeg ha kontakt med mine venner.

Hvis en gruer seg til å svare på spørsmål fra barna i ettertid, og som en selv ikke vet svar på så er det viktigst å være til stede. Det er ikke nødvendig å komme med de perfekte svarene. Vær også ekstra obs på å sette av litt ekstra tid ved legesituasjoner grunnet at det er da det ofte kan komme flere spørsmål.

For de med barn i skolealder kan det være lurt å også informere læreren, det er ikke uvanlig at karakterene og fokus går ned når slike hendelser forekommer. 

 

 

Sharthan Simoons

Psykolog

av (1.8k poeng)

Relaterte spørsmål

0 liker 0 misliker
1 svar
0 liker 0 misliker
1 svar
0 liker 0 misliker
1 svar
0 liker 0 misliker
1 svar
0 liker 0 misliker
1 svar
Hei og velkommen til Samværsavtalen.no sitt forum! Her kan en stille spørsmål anonymt, og få svar vedrørende temaer i forhold til samvær og samliv (med forbehold om kapasitet). Dette blir gitt i form av generell informasjon.

Kategorier