Når bør en oppsøke parterapi?

0 liker 0 misliker
411 visninger
Burde en ta det fra når en har vært sammen en stund, eller når det er større endringer i samlivet (får barn, flytter, pusser opp,.)?
av (1.8k poeng)
Samværsavtalen Q&A

1 svar

0 liker 0 misliker
Det er å anbefale å oppsøke terapi ved endringer som påvirker samlivsstrukturen. f.eks.: en venter barn, mistet jobben og kommer seg ikke tilbake i jobb, barna flytter ut, mine og dine barn problematikk, svigerforeldre og grensesetting, dødsfall i nær familie hvis en av partene merker at det påvirker deres forhold. Flytting og oppussing kommer ofte sammen med å vente barn og kan lede til at det blir desto viktigere å oppsøke terapi.

En mistolkning er at en må ha problemer for å oppsøke terapi. Når en skal gjennom livsendrende hendelser slik som å få barn kan det være lurt å oppsøke hjelp før grunnet at det kan forberede en på problemer og forventninger som kan komme. Det er også lettere å ta tak i problemer når en har overskudd og ikke har hatt det vanskelig over lengre tid.  Derfor kan føre var holdningen være god å ha med seg. Det kan ofte også lede til at paret trenger færre timer.

 

 

 

Sharthan Simoons

Psykolog
av (1.8k poeng)

Relaterte spørsmål

3 liker 0 misliker
1 svar
0 liker 0 misliker
1 svar
0 liker 0 misliker
1 svar
0 liker 0 misliker
1 svar
0 liker 0 misliker
1 svar
Hei og velkommen til Samværsavtalen.no sitt forum! Her kan en stille spørsmål anonymt, og få svar vedrørende temaer i forhold til samvær og samliv (med forbehold om kapasitet). Dette blir gitt i form av generell informasjon.

Kategorier