Hvor lenge varer er en samværsavtale?

0 liker 0 misliker
3.6k visninger
Hvor lenge varer en samværsavtale skrevet mellom foreldre, på et familievernkontor, med vedtak fra fylkesmannen, ved et rettsmøte, rettsforlik eller ved dom?
av (1.8k poeng)
Samværsavtalen Q&A

1 svar

0 liker 0 misliker
En samværsavtale skrevet under av begge foreldrene er gyldig til det er laget en ny avtale uavhengig av hvor avtalen er inngått.

I noen tilfeller har foreldre med en slutt dato for avtalen, i slike situasjoner er det viktig å avklare hva som blir gjeldende ved utløp av den avtalen.

Den største forskjellen mellom en avtale laget mellom foreldre eller på et familievernkontor versus en som er rettskraftig (med vedtak fra fylkesmannen, ved et rettsmøte, rettsforlik eller ved dom) er at kan gå til Namsmannen og be om at den andre forelderen får bøter for å ikke gjennomføre samvær etter avtalen.  Derfor kan det i noen tilfeller være lurt å tenke seg om føre en endrer en avtale fra retten. Den første avtalen vil ikke lenger være gyldig etter at en ny avtale er inngått.

 

Referanse

http://lovdata.no/lov/1981-04-08-7/§55
av (1.8k poeng)

Relaterte spørsmål

0 liker 0 misliker
1 svar
0 liker 0 misliker
1 svar
0 liker 0 misliker
0 svar
231 visninger spurt 1 Jul 2020 av Janbet (120 poeng)
0 liker 0 misliker
1 svar
936 visninger spurt 9 Aug 2016 av Thedad (160 poeng)
Hei og velkommen til Samværsavtalen.no sitt forum! Her kan en stille spørsmål anonymt, og få svar vedrørende temaer i forhold til samvær og samliv (med forbehold om kapasitet). Dette blir gitt i form av generell informasjon.

Kategorier