Hva gjør vi, når mor blander seg for mye inn i ting som skjer når vi har barne?

0 liker 0 misliker
1.9k visninger
Da vi har barna, kjører og bringer vi dem til de aktiviteter som de skal på. Men til tider, kontakter mor å sier at hun skal kjøre, hente eller bidra. Vi er uenige i dette, da hun bruker dette imot oss ved en seinere anledning. Vi har uttrykket at vi ikke ønsker noen form for innblanding fra henne, dette ordner vi fint selv. Da setter hun barna opp mot oss, slik at de blir så skuffa. Vi har vært i kontakt med megleren igjen, som sier at det beste er at foreldrene ordner opp og blir enige, men det er ikke så lett i vårt tilfelle, da hun hele tiden skal ha siste ordet.
Hva kan vi gjøre? Far fikk og en følelse av at megler medhold mor under meglingen, han ble ikke hørt så mye. Han fikk og beskjed fra megler at han var far selv om han ikke hadde barna, og måtte stille på alle aktiviteter som barna var med på selv om de var hos mor. Dette er jo meget komplisert, da de spiller fotball og spiller langt vekke ifra til tider. Vi stiller på alle hjemme kamper, men her er jo og snakk om cuper som og blir lagt til helger. Er det helt riktig at far skal måtte stille opp på alt dette, når mor har samvær. Har snakket med flere som jobber innenfor psykologi, de mene at dette ikke kan være et krav. Når skal da far få en fri helg?
av (180 poeng)
Samværsavtalen Q&A

1 svar

0 liker 0 misliker

Hei

I utgangspunktet er det her den foreldrene som har barnet på samvær hos seg som er ansvarlig for oppfølging av trening og aktiviteter (det finnes noen unntak, men ingen av dem overlapper det som blir nevnt over).  Slik sett kan mor ikke kreve at hun skal kjøre og hente barna på aktiviteter når hun ikke har dem. Hun kan selvfølgelig tilby seg å kjøre dem og dere kan bli enige om at hun kan gjøre det.

 

Jeg vil under nevne noen ting dere eventuelt kan undersøke.

Når det gjelder kommentaren “Da setter hun barna opp mot oss, slik at de blir så skuffa”  Der kunne dere gjerne undersøkt nærmer om hva er det barne blir skuffet over? Foretrekker de å møte mor iblant mens de er hos far? Får de ellers ikke lov til å ha kontakt med mor? Liker de bedre at mor kjører dem, i såfall hvorfor?

 

Det neste jeg  ville undersøkt her er om er det far eller hans nye kjæreste som kjører barna til aktiviteter. Avhengig av forholdet mellom foreldre og kjæresten til far så kan dette være utgangspunkt for problemene som skjer. Det kan være mor i denne situasjonen ikke liker at barna blir kjørt til aktiviteter av ei annen en henne. Det kan være hun føler at den nye kjæresten tar over områder som hun opplever som hennes. Veldig mange foreldre er livredde for å miste sin rolle som mor eller far for barna. Her kan fort den andre forelderens kjæreter oppleves som en trussel.  

 

Er barna redde for å sitte på med far? Det finnes noen få tilfeller der en forelder kjører på en måte som skremmer barna. Eller er det mor som er redd for måten far kjører på?


Det temaene over er for å se om det er mulig å finne motivasjonen til mor for å kjøre barna når hun ikke må. Hennes kjøringe krever at hun må tilpasse sin uke når hun ikke har barna til å følge opp disse hendelsene, noe hun i utgangspunktet ikke hadde trengt. Det vil derfor være interessant å finne motivasjon bak hennes initiativ. Snakk gjerne med henne å se om dere klarer å finne motivasjonen bak hennes handlinger. 

 

 

Med vennlig hilsen

Sharthan Simoons

Psykolog

av (1.8k poeng)

Relaterte spørsmål

0 liker 0 misliker
1 svar
0 liker 0 misliker
1 svar
0 liker 0 misliker
1 svar
936 visninger spurt 9 Aug 2016 av Thedad (160 poeng)
0 liker 0 misliker
1 svar
2.4k visninger spurt 5 Jun 2015 av Kj (160 poeng)
Hei og velkommen til Samværsavtalen.no sitt forum! Her kan en stille spørsmål anonymt, og få svar vedrørende temaer i forhold til samvær og samliv (med forbehold om kapasitet). Dette blir gitt i form av generell informasjon.

Kategorier