Foreldreansvar for hvert vårt barn?

0 liker 0 misliker
936 visninger
Jeg lurer, når man ønsker foreldreansvar for vært vårt barn og de kommer ikke til å bo sammen, men de kommer til å ha et slikt samvær at de fortsatt tilbringer mye av tiden sammen. Hvordan setter man opp det på en samværs avtale? Skal man lage et for hvert barn? nesten alle avtaler jeg har sett har kun "mulighet" til å sette opp 1 foreldre som har foreldreansvaret for alle barna. Begge barna skal for såvidt gå på barnehage/skole på mitt hjemsted, men kun den eldste skal bo hos meg fast (av eget ønske).
av (160 poeng)
Samværsavtalen Q&A

1 svar

0 liker 0 misliker

En må lage en samværsavtale for hvert barn hvis en ønsker ulik foreldreansvar for barna. Husk at en må også melde inn foreldreansvaret til folkeregisteret! http://www.skatteetaten.no/no/Person/Folkeregister/Fodsel-og-navnevalg/Barn-fodt-i-Norge/Farskap-og-foreldreansvar-nar-foreldre-ikke-er-gift/Om-foreldreansvar/

Jeg lurer likevel på om det er fast bosted for hvert barn som du sikter til. Hvis det er tilfellet må en også fylle ut en samværsavtale per barn.  Hvis hver forelder har fast bosted for hvert sitt barn vil det gi muligheten til å søke om utvidet barnetrygd. Endring i foreldreansvaret vil ikke påvirke dette. Derimot vil endring i foreldreansvaret påvirke:

”Den/de som har foreldreansvaret kan, inntil barnet fyller 18 år :

Informasjonen er hentet fra (http://www.skatteetaten.no/no/Person/Folkeregister/Fodsel-og-navnevalg/Barn-fodt-i-Norge/Farskap-og-foreldreansvar-nar-foreldre-ikke-er-gift/Om-foreldreansvar/) 12.08.16

Skrevet av:

Sharthan Simoons

Psykolog 

av (1.8k poeng)

Relaterte spørsmål

0 liker 0 misliker
0 svar
231 visninger spurt 1 Jul 2020 av Janbet (120 poeng)
0 liker 0 misliker
1 svar
0 liker 0 misliker
1 svar
0 liker 0 misliker
1 svar
2.9k visninger spurt 25 Feb 2015 av Sa (170 poeng)
0 liker 0 misliker
1 svar
Hei og velkommen til Samværsavtalen.no sitt forum! Her kan en stille spørsmål anonymt, og få svar vedrørende temaer i forhold til samvær og samliv (med forbehold om kapasitet). Dette blir gitt i form av generell informasjon.

Kategorier