Er samværsavtalen juridisk binnende?

0 liker 0 misliker
3.4k visninger
Jeg har en samværsavtale med min eks. Han følger ikke avtalen når det gjelder henting av barna, avtalen sier han skal hente de på skole (og barnehage). Nå nekter han å hente de på skolen ved skoleslutt. Kan jeg kreve at hn henter på skolen? Er avtalen juridisk binnende hvis vi skulle ende i rettssystemet?
av (120 poeng)
Samværsavtalen Q&A

1 svar

0 liker 0 misliker

Samværsavtalen er ikke i utgangspunktet juridisk bindende. 

Hvis dere har fått en samværsavtale ved dom så er denne juridisk bindende.

Alternativt kan Fylkesmannen kan stadfeste (bekrefte som en realitet) avtalen slik at den kan gjennomføres ved tvang hvis en av dere senere ønsker det. Da vil en, etter et eventuelt brudd på avtalen, kunne ta med vedtaket fra fylkesmannen til Namsmannen (Namsfogden) som kan gi tvangsbøter inntil avtalen blir fulgt opp. Namsmannen hører til under politidistriktene og kan kontaktes på tlf: 02800. Det er nødvendig å sende en kopi av samværsavtalen med en bekreftelse på at begge ønsker å stadfeste avtalen hos fylkesmannen. Begge må underskrive. En får da et vedtak som en kan bringe til Namsmannen hvis avtalen ikke følges opp.

Prøv gjerne å finn ut hvorfor han ikke vil hente, og informer om at dette dessverre kan føre til at samværet må utgå hvis barna ikke blir hentet fra barnehage/skole eller en finner andre løsninger som er med på å ivareta barna. 

av (1.8k poeng)

Relaterte spørsmål

0 liker 0 misliker
1 svar
2.4k visninger spurt 5 Jun 2015 av Kj (160 poeng)
0 liker 0 misliker
1 svar
1.2k visninger spurt 5 Jun 2015 av Kj (160 poeng)
0 liker 0 misliker
1 svar
0 liker 0 misliker
1 svar
Hei og velkommen til Samværsavtalen.no sitt forum! Her kan en stille spørsmål anonymt, og få svar vedrørende temaer i forhold til samvær og samliv (med forbehold om kapasitet). Dette blir gitt i form av generell informasjon.

Kategorier